Perle-Historie

  Perle ses igen i modebilledet - de skønne hvide ferskvandsperler i en ny moderne sammenhæng

  Historien om ferskvands-kulturperler


  De perler som bruges i Keilberg Smykker er altid en ferskvands kulturperler, hvilke omhyggeligt er udvalgt til hvert smykke. Da det er naturen der har skabt ferskvandsperlen, kan der forekomme små variationer fra perle til perle. Ligesom at to i et par øreringe kun er næsten ens.

   

  Ferskvandskulturperle

  Allerede for tre tusinde år siden var kineserne bekendt med en muslings evne til at danne perlemor.

  Ferskvandskulturperlerne var først kendt under navnet Biwa-perler, fordi de blev dyrket i den japanske sø Biwa. Disse perler var meget små, riskorns agtige perler i hvidlige farver.
  I dag dyrkes størstedelen af verdens ferskvandskulturperler i Kina og man kan i dag dyrke større og rundere perler.

  Formmæssigt er ferskvandsperler generelt mere ovale eller barokke, men kan også være runde eller dråbeformede. Perlernes naturlige farver findes i hvidlige og rosa. Ferskvandskulturperler findes i mange andre farver, disse er altid indfarvede. De almindelige størrelser går fra ganske små 2 mm til 10 mm.

  Perledyrkning

  Selvom man i dag dyrker perlerne på store farme, er en kulturperle stadig et fuldstændigt naturligt produkt. I naturen er det muslingen selv, som danner perlemor omkring et fremmed legemed – såsom et sandkorn e.lign. I dyrkningen er perlemors processen fremskyndet af mennesket ved placeringen af en lille perlemors kugle i muslingens bløddele.

   

  Imitations perler

  Imitationsperler er en fuldstændig menneskabt perle. Ofte er det en glas eller plastik kugle, som dyppet i en perlemorssubstans, får en perleagtig glans.

  Perlepleje

  Perler er ædelsten bestående af organisk, levende materiale – derfor er det vigtigt at undgå parfume og andre kosmetiske produkter og rengøringsmidler, disse er skadelige for perlemoren og kan gøre perlen mat. Tag perlesmykker af når du går i bad eller svømmer, særligt i klorholdigt vand.

   

   

  Sten i Keilberg Smykker

  De sten som bruges i Keilberg Smykker, er altid ægte sten - såsom kvarts, agater og andre halvædelstene.

  Det er ligeledes facinerende at tænke på at hver enkelt sten er frembragt af moder jord, hver sten er unik. 

  Du kan altid få en anden farve eller størrelse perle eller sten, end den du ser på billedet.

  Skriv det i kommentarfeltet når du afslutter købet eller kontakt mig og lad os finde ud af, hvilken sten eller perle du ønsker. Lad dig blive inspireret i Sten, perler og farvegalleriet