Kunsthåndværkermarkedets udvikling

 

Kunsthåndværk trækker tusinder til Ringkøbing

Artikel fra 2019

De senere år har Kunsthåndsværksmarkederne i Ringkøbing trukket tusinder til byen, og det smitter af på byens handlende. Folk vil have noget unikt, lyder det fra kvinden bag.

Det at trække kunder til de danske købstæder, er benhårdt arbejde. Men hvis man sørger for at tilbyde unikke oplevelser af høj kvalitet, trækker det kunder til.

Sådan lyder opskriften på den succes, købstaden Ringkøbing oplever i disse år. Her besluttede man sig for år tilbage at forsøge at gøre sig selv lækker overfor kunsthåndværkere. Og det er lykkedes.

 

Det startede egentligt med, at jeg flyttede mit værksted og butik ind i Vester Strandgade i Ringkøbing, der jo er byens Latinerkvarter. De første år var vi 20-30 deltagere hver gang og sidste år mellem 30 og 50 alt efter vejret. De første år var der 60 forskellige deltagere fordelt over sæsonen og sidste år over 90, fortæller Smykkedesigneren Lone Keilberg.

De fleste deltagende kunstnere er fra Ringkøbing Fjord området.

Men der kommer også folk fra Thy, Aarhus, Ebeltoft og blandt andet Fyn, fortæller Lone Keilberg.

 

Stor interesse trækker folk til

Den store interesse fra lokale og turisterne, skaber omsætning og trækker kunsthåndværkerne til.

De første år troede man, at det var et bagagerumsmarked. Sådan er det ikke i dag og der kommer flere og flere kunsthåndværkere i takt med, at besøgstallene og dermed salget udvikler sig positivt, siger Lone Keilberg.

Hun fremhæver den store lokale opbakning fra blandt andre Brugsen, der sørger for kaffe og Eivinds Bageri, der serverer Kanelkage til kunsthåndværkerne som noget af det, der gør det muligt at tiltrække deltagere. Ligesom man sørger for gratis frokost, eftermiddagssnacks mv.

For at få det hele til at glide, donerer jeg i år 12.000 kroner til G-House og det samme til Red Barnet for at sørge for servering de ti gange, vi har Kunsthåndsværksmarked i år, siger Lone Keilberg.

 

Godt for de handlende

Købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen glæder sig over, at Kunsthåndværksmarkederne er blevet så populære, som tilfældet er.

De er med til at trække tusinder af mennesker til Ringkøbing fordi vi giver dem noget, de ikke kan få andre steder, og fordi en ildsjæl som Lone Kielberg er med til at trække niveau op år for år og tiltrække stadigt nye og spændende kunsthåndværkere både fra lokalområdet, men også resten af landet, siger Jacob Muldkjær Rasmussen.