Materialer og overfalder

Hos Keilberg Smykker fremstiller vi smykker i ædelmetaller og naturmaterialer, på eget værksted i hjertet af Ringkøbing.

Smykkerne er fremstillet i 8 guld, sterlingsølv 925s eller kobber. Som effekter bruges ofte guldkugler i 8 kt. 333.
 
 
Forskellige mønstre i metallerne
Den rillede overflade er inspireret af marehalm ved Vesterhavet og derfor et rigtig Vesterhavssmykke. Vi bruger også den hammerslået overfalde, som er små buler side om side.
 
Blank sølv (hvid) sådan at vi oftest kender sølv – med den overflade vil smykket løbe an, hvis det ligger længe uden at blive brugt, hvilket betyder at det bliver sort. Det er fordi luften får i forbindelse med sølv – det kan pudses op igen, med et sølvpudse middel, eller sølvpudseklud, smykket får igen sin hvide blanke sølvfarve.
 
Matteret er en overflade hvor sølvet er kradset op og man får en lidt ru overflade. Overfalde slides blank i brug, specielt ringe hvor der er stor kontakt til andre overflader som slider matteringen blank. Den ru overflade kan genskabes ved at matteringen foretages igen enten hos Keilberg Smykker eller hos en guldsmed. Den matterede overflade løber også an og kan pudses - her skal man dog være opmærksom på at polere man for meget, slides den ru overflade.
 
 
 
Oxideret sølv - er sølv som er blevet behandlet med oxid, hvilket giver en sort overflade. Denne overflade ser man meget i modebilledet lige nu. Denne overflade slides i brug, men kan gentages lige så ofte man syntes det trænger
Hos Keilberg Smykker er en oxidering gratis.
 
 
Kobber har de samme egenskaber som sølv. Kobber løber an hurtigere end sølv og får et lækkert rustikt udtryk, men kan også pudses op igen, med et pudsemiddel.
 
Det kobber jeg bruger er kobber, som er beregnet til smykkefremstilling. Hos nogen kan der dog forekomme en afsmitning, ofte oxideret jeg smykkerne - oxideringen er med til forhindre afsmitning, indtil denne slides af.
 
Vi er alle forskellige og udskiller forskellige stoffer, alt efter hvor meget man sveder osv. Derfor kan det jeg ikke garantere at det ikke kan forekomme. Jeg kan derimod tilbyde at hvis du ikke er tilfreds med smykket p.g.a. ovennævnte eller andet, bytter jeg den inden for 30 dage - også selvom du jo har brugt den.
 

 

Alle ædelmetaller er nikkelfri.

Keilberg Smykker følger naturligvis den danske lovgivning vedr. mærkning af ædelmetaller.

Alle perle i Keilberg Smykker er ægte ferskvandsperler som nøje er udvalgt, ligesom alle smykkesten er ægte og naturlige sten.

Læderet vil også optage sved mv.  - og holder ikke evigt - lidt skosværte kan dog tit friske et lædersmykke op.